2008. március 5., szerda

Narancskrémes torta


Narancskrémes torta

Hozzávalók:

1 db 8 tojásos piskóta tortalap (tésztájához hozzáadhatjuk egy narancs reszelt héját)

Töltelék:

3 db tojás
15 dkg porcukor
1 dl édes fehér bor
1 teáskanál liszt
15 dkg Ráma margarin

2 db nagy narancs

Díszítéshez:


2 dl habtejszín

1 db narancs

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a bort, és kis lángon, állandó kevergetéssel sűrűre főzzük. Elkeverjük a margarinnal, és hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkeverjük.

Ha teljesen kihűlt, ismét habosra keverjük, hozzáadunk 2 narancsot kis kockákra vágva.

A piskótát három lapra szeljük, a lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a felvert tejszínhabbal.

Naranccsal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: