
Narancskrémes torta
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos piskóta tortalap (tésztájához hozzáadhatjuk egy narancs reszelt héját)
Töltelék:
3 db tojás
15 dkg porcukor
1 dl édes fehér bor
1 teáskanál liszt
15 dkg Ráma margarin
2 db nagy narancs
Díszítéshez:
2 dl habtejszín
1 db narancs
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a bort, és kis lángon, állandó kevergetéssel sűrűre főzzük. Elkeverjük a margarinnal, és hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkeverjük.
Ha teljesen kihűlt, ismét habosra keverjük, hozzáadunk 2 narancsot kis kockákra vágva.
A piskótát három lapra szeljük, a lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
Naranccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése