2008. március 31., hétfő

Mogyorótorta


Mogyorótorta


Hozzávalók:


10 dkg Ráma margarin
18 dkg porcukor
4 tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanálnyi porélesztő
¼ kávéskanál fahéj
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
18 dkg pirított, majd ledarált mogyoró

Díszítéshez:

tortabevonó étcsokoládé
16-20 szem mogyoró

Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáit is hozzáadjuk.

A csokoládét kis darabokra tördelve vízgőzön felolvasztjuk a tejszínben, alaposan kikeverjük, és elegyítjük a vajas krémmel. Ezután eldolgozzuk a darált mogyoróval, a fahéjjal, élesztővel elkevert liszttel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

A masszát papírral bélelt formába simítjuk, előmelegített, közepes, 180 °C-os sütőben kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Sütés után rácsra borítva kihűtjük.

A tortát csokoládéval bevonjuk, mogyorószemekkel díszítjük.



2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Kaphatok egy szeletet?:-)))

mariam írta...

Nyugodtan kiszolgálhatod magadat!!!!