
Mogyorótorta
Hozzávalók:
10 dkg Ráma margarin
18 dkg porcukor
4 tojás
15 dkg liszt
1 kávéskanálnyi porélesztő
¼ kávéskanál fahéj
15 dkg étcsokoládé
18 dkg pirított, majd ledarált mogyoró
Díszítéshez:
16-20 szem mogyoró
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáit is hozzáadjuk.
A csokoládét kis darabokra tördelve vízgőzön felolvasztjuk a tejszínben, alaposan kikeverjük, és elegyítjük a vajas krémmel. Ezután eldolgozzuk a darált mogyoróval, a fahéjjal, élesztővel elkevert liszttel, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
A masszát papírral bélelt formába simítjuk, előmelegített, közepes, 180 °C-os sütőben kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Sütés után rácsra borítva kihűtjük.
A tortát csokoládéval bevonjuk, mogyorószemekkel díszítjük.
2 megjegyzés:
Kaphatok egy szeletet?:-)))
Nyugodtan kiszolgálhatod magadat!!!!
Megjegyzés küldése