
Mandulás túrótorta
Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt, vagy vaníliás pudingpor)
½ csomag sütőpor
50 dkg túró
2 evőkanál tejföl
5 dkg szeletelt mandula
2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, és a sütőporral, keményítővel elkevert darát.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, megszórjuk mandulával, porcukorral, és előmelegített, 180 °C-os sütőben, kb. 40 perc alatt kisütjük.
Kínálhatunk hozzá bármilyen pikáns gyümölcsöntetet (meggy, málna, ribizli, áfonya, stb., fagyasztott is lehet).
Gyümölcs- öntet
5 dkg vajban lassú tűzön éppen csak elkeverünk 5 dkg lisztet, s rögtön annyi nyers tejjel (tejszínnel) felöntjük, hogy mártás-sűrűséget kapjunk. Annyi áttört gyümölcsöt adunk hozzá (kb. 2 csésze), amennyit megkíván az állaga, 3-5 evőkanál cukorral ízesítjük, ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése