2008. március 18., kedd

Mandulás túrótorta

Mandulás túrótorta

Hozzávalók:


5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt, vagy vaníliás pudingpor)
½ csomag sütőpor

0.5 dl olaj
50 dkg túró
2 evőkanál tejföl
5 dkg szeletelt mandula
2 evőkanál porcukor


Elkészítés:


A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, és a sütőporral, keményítővel elkevert darát.

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát, megszórjuk mandulával, porcukorral, és előmelegített, 180 °C-os sütőben, kb. 40 perc alatt kisütjük.

Kínálhatunk hozzá bármilyen pikáns gyümölcsöntetet (meggy, málna, ribizli, áfonya, stb., fagyasztott is lehet).

Gyümölcs- öntet

5 dkg vajban lassú tűzön éppen csak elkeverünk 5 dkg lisztet, s rögtön annyi nyers tejjel (tejszínnel) felöntjük, hogy mártás-sűrűséget kapjunk. Annyi áttört gyümölcsöt adunk hozzá (kb. 2 csésze), amennyit megkíván az állaga, 3-5 evőkanál cukorral ízesítjük, ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések: