Fordított ananásztorta
Hozzávalók:
Piskótatészta:
6 tojás
12 dkg liszt
18 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
5 dkg olvasztott vaj
12 dkg barnacukor (kristálycukor is jó)
2 doboz 500 gr-os ananászbefőtt, körszeletes
22 szem meggybefőtt
Elkészítés:
A torta elkészítéséhez 2 db egyforma méretű kerek forma szükséges.
A vajat elkeverjük a cukorral, és kétfelé osztva, a formák aljára simítjuk egyenletesen. Középre helyezünk egy-egy ananász szeletet, és a szeletek köré is rakosgatunk ananász karikákat. Mindegyik közepébe egy szem meggy kerüljön.
A piskótához a tojások fehérjét habosra verjük a cukorral, egyenként keverjük bele a tojások sárgáit, végül a sütőporos, szitált lisztet adjuk hozzá.
A piskótatésztát elfelezzük, és ráöntjük az ananászrétegek tetejére.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 180 °C- os sütőben kisütjük őket, kb. 25-30 perc alatt.
Amikor kisült az első torta, a forma mellett lazítsuk meg a tésztát, és borítsuk óvatosan egy tálcára, majd a másodikat úgy borítsuk az elsőre, hogy az ananász kerüljön felülre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése