2008. március 4., kedd

Fordított ananásztorta


Fordított ananásztorta

Hozzávalók:

Piskótatészta:

6 tojás
12 dkg liszt
18 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

5 dkg olvasztott vaj
12 dkg barnacukor (kristálycukor is jó)
2 doboz 500 gr-os ananászbefőtt, körszeletes
22 szem meggybefőtt

Elkészítés:

A torta elkészítéséhez 2 db egyforma méretű kerek forma szükséges.

A vajat elkeverjük a cukorral, és kétfelé osztva, a formák aljára simítjuk egyenletesen. Középre helyezünk egy-egy ananász szeletet, és a szeletek köré is rakosgatunk ananász karikákat. Mindegyik közepébe egy szem meggy kerüljön.

A piskótához a tojások fehérjét habosra verjük a cukorral, egyenként keverjük bele a tojások sárgáit, végül a sütőporos, szitált lisztet adjuk hozzá.
A piskótatésztát elfelezzük, és ráöntjük az ananászrétegek tetejére.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 180 °C- os sütőben kisütjük őket, kb. 25-30 perc alatt.

Amikor kisült az első torta, a forma mellett lazítsuk meg a tésztát, és borítsuk óvatosan egy tálcára, majd a másodikat úgy borítsuk az elsőre, hogy az ananász kerüljön felülre.

Nincsenek megjegyzések: