
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
17,5 dkg vaj
2 db tojás
2 kávéskanál vanília aroma
1,5 dl joghurt / vagy tejföl
Krém:
7,5 dkg vaj
18 dkg 60-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé
1 evőkanál cukorszirup
30 dkg átszitált porcukor
1,3 dl joghurt / vagy tejföl
1 kávéskanál vanília aroma
Elkészítés:
A tészta alapanyagait robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott, kb. 20 centis kapcsos tortaformában kisütjük 2 lapban, előmelegített sütőben, 180 °C-on, 35 perc alatt.
Ha kivettük a sütőből, 10 percig hagyjuk a formában pihenni, utána rácson hűtsük ki.
A krémhez a vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk, hozzákeverjük a szirupot, a joghurtot és a vaníliát, végül a porcukorral dolgozzuk ki jó alaposan simára.
A krém harmadával kenjük meg az alsó lapot, erre tegyük a másik korongot, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát is, tetejét is.
Tetszés szerint díszíthetjük saját elképzelés alapján.
És ahogyan Anikó, a lányom barátnője „Physalis” dekorálásával megvalósította a tortát:

2 megjegyzés:
cukorszirupot honnak tudok venni? vagy otthon is elkészíthető?
°-°
Forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup. Ha többet készítünk egyszerre, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.
Üdv!
Megjegyzés küldése