Hozzávalók:
1 doboz barackbefőtt / idényben nyers gyümölcs
Tészta:
6 evőkanál cukor
2 evőkanál étolaj
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj / margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
citromlé
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A sütőformát kibéleljük alufóliával, megkenjük étolajjal, felezett barackokkal kirakjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, majd a tojások keményre vert habját.
A massza felét ráöntjük a barackokra, a maradékba a kakaóport keverjük, és így csorgatjuk rá a sárga masszára.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük, a sütőből kivéve tálcára borítjuk, és lehúzzuk a fóliát.
A pudingporokat a tejjel sűrűre főzzük, időnként megkevergetve kihűtjük.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével kikeverjük, a kihűlt pudinggal jól elkeverjük, és rásimítjuk a tésztára.
Gőzfürdőben felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése