2008. március 29., szombat

Barackos krémes torta


Hozzávalók:

1 doboz barackbefőtt / idényben nyers gyümölcs


Tészta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
2 evőkanál étolaj
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor

Krém:


2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj / margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
citromlé

Bevonat:
1 tábla tortabevonó

Elkészítés:


A sütőformát kibéleljük alufóliával, megkenjük étolajjal, felezett barackokkal kirakjuk.

A tojások sárgáját a cukorral, olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, majd a tojások keményre vert habját.
A massza felét ráöntjük a barackokra, a maradékba a kakaóport keverjük, és így csorgatjuk rá a sárga masszára.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük, a sütőből kivéve tálcára borítjuk, és lehúzzuk a fóliát.

A pudingporokat a tejjel sűrűre főzzük, időnként megkevergetve kihűtjük.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével kikeverjük, a kihűlt pudinggal jól elkeverjük, és rásimítjuk a tésztára.

Gőzfürdőben felolvasztott csokoládéval bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések: