2008. február 6., szerda

Szívtorta


Szívtorta

Hozzávalók:


18 dkg puha vaj / vagy margarin
18 dkg cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
csipetnyi só
1 narancs reszelt héja
3 tojás
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 dl tej


Díszítés:

2 csomag Dr. Oetker Decor cukormáz puncsos
Színben hozzáillő, készen vásárolt marcipánrózsa, levélkékkel


Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, a sót és a narancshéjat, és egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, jó alaposan. A sütőporos, szitált lisztet és a tejet felváltva adjuk hozzá. A masszát egy szív alakú, kivajazott tortaformába egyengetjük.

Előmelegített sütőben, 180 °C – on sütjük ki, kb. 50 – 60 perc alatt.

Sütés után a tésztát 10 percig a formában hagyjuk állni, majd egy rácsra borítva hűtsük ki.
A kikevert mázat egyenletesen a tortára kenjük. 


A fotó illusztráció!



Nincsenek megjegyzések: