2008. február 10., vasárnap

Répatorta 3.

Répatorta


Hozzávalók:

25 dkg reszelt sárgarépa
4 tojás
2 evőkanál citromlé, és a citrom reszelt héja
20 dkg cukor
12 dkg liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg darált mogyoró

Díszítés:

2 dl tejszín habja (vagy cukormáz)
5 dkg durvára vagdalt pirított mogyoró/ vagy durva kekszmorzsa

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, majd belekeverjük a tojás sárgákat, a sütőporos, szitált lisztet, a darált mogyorót, és a reszelt répát.

Kivajazott tortaformában, előmelegített, közepes hőfokú, 180 °C - os sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 50 perc).

Ha kihűlt, tejszínnel díszítjük, és az oldalára darabolt mogyorót viszünk fel, vagy cukormázzal vonjuk be.

A cukormázhoz:

18 dkg porcukor
1 ½ citrom leve

Elkészítés:

A citromlében kevergetve feloldjuk a cukrot, s egy kanál domború felével elkenjük a mázat a meleg tortalapon.
A tészta így beissza a citromlevet, a cukortól pedig a torta teteje szép fényes lesz.

Nincsenek megjegyzések: