
Répatorta
Hozzávalók:
4 tojás
2 evőkanál citromlé, és a citrom reszelt héja
20 dkg cukor
12 dkg liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg darált mogyoró
2 dl tejszín habja (vagy cukormáz)
5 dkg durvára vagdalt pirított mogyoró/ vagy durva kekszmorzsa
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, majd belekeverjük a tojás sárgákat, a sütőporos, szitált lisztet, a darált mogyorót, és a reszelt répát.
Kivajazott tortaformában, előmelegített, közepes hőfokú,
Ha kihűlt, tejszínnel díszítjük, és az oldalára darabolt mogyorót viszünk fel, vagy cukormázzal vonjuk be.
1 ½ citrom leve
A tészta így beissza a citromlevet, a cukortól pedig a torta teteje szép fényes lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése