2008. február 19., kedd

Kókusztorta

Kókusztorta

Hozzávalók:

30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
5 dkg margarin

Rátét:

0.5 dl tej
25 dkg barna cukor
13 dkg olvasztott Ráma margarin
10 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

A cukrokat a tojásokkal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, a tejet és a margarint. Egy kisebb, papírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített, forró sütőben kb. 20 percig sütjük.

A rátéthez az olvasztott margarint, a tejet, a kókuszreszeléket és a barna cukrot jól kikeverjük, hogy kenhető állagot kapjunk. A krémet a torta tetejére simítjuk, és még 5 percig sütjük.

Rácsra téve a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Ez a bejegyzés a fakanál.hu oldaláról származik.

Nincsenek megjegyzések: