2008. február 7., csütörtök

Kókusztorta


Kókusztorta

Hozzávalók:

8 db tojás
30 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
1 db citrom reszelt héja

Töltelék:

pikáns lekvár (málna, meggy, vagy ribizli)

Bevonat:

2 dl tejszín habja ( vagy tortabevonó étcsokoládé)

Elkészítése:

6 tojás sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a maradék 2 tojást is, és jól kikeverjük. Eldolgozzuk a kókuszreszelékkel, ízesítjük a citrom héjával, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.

Két lapban sütjük ki, kikent, lisztezett formában. A lapokat lekvárral töltjük, és tejszínhabbal (vagy csokimázzal) vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések: