
Kókuszos-csokis fatörzstorta
Tészta:
4 tojás
10 dkg cukor
3 dkg vaj
3 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
1 evőkanál rum
Töltelék:
20 dkg csokoládé
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliás cukor
4 evőkanál rum
Bevonat:
17 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál kávé
4 evőkanál cukorszirup
2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat, a kókuszreszeléket, a lisztet, a rumot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját.
A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és előmelegített, forró sütőben kb. 10 alatt kisütjük. A papírral együtt nedves konyharuhára fektetve feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
A töltelékhez gőz fölött felolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, majd belekeverjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
Időnként megkevergetve kihűtjük.
A tésztát kitekerjük, a papírt lehúzzuk, a lapot megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük.
A külső bevonathoz a vajat elkeverjük a tojások sárgáival, a kávéval, a cukorsziruppal, majd a tésztára kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Villával megmintázzuk, meghintjük kókuszreszelékkel, majd legalább 4 órára visszatesszük a hűtőbe.
(A cukorsziruphoz forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup.
Ha többet készítünk, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése