
Karamell torta
20-25 db babapiskóta
35 dkg cukor
10 dkg dió
1 evőkanál olaj
1 csomag vaníliaízű, hidegen készíthető pudingpor
15 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
20 dkg cukrot állandó keveréssel barnára pirítunk, felét olajozott tányérra öntjük, és ha kihűlt, összetördeljük apró darabokra.
A másik felébe beleszórjuk a diót, szintén egy olajjal kikent tányéron elterítjük, és kihűlés után ezt is kis darabkákra összetördeljük. (A karamellt műanyag zacskóban, húsklopfolóval könnyedén össze tudjuk törni.)
A többi cukrot is megpirítjuk, a maradék kb.
A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, pár percig állni hagyjuk, majd a margarinnal habosra keverjük.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a kis darabkákra összetördelt diós karamellt hozzáadjuk.
A krémet a piskótára simítjuk, és a dió nélküli összetört karamellel megszórjuk.
A tortát másnapig hűtőben tartjuk.
Tálalás előtt a forma karimája mellett vékony pengéjű késsel meglazítjuk, majd a karimát levéve róla, tálcára csúsztatjuk a forma aljával együtt.
Hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése