
Csokis trüffeltorta
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
1 púpozott evőkanál kakaópor
késhegynyi sütőpor
5 dkg reszelt étcsokoládé
5 dkg durvára darált (morzsolt) babapiskóta
25 dkg étcsokoládés tortabevonó
½ csomag Bourbon vaníliás cukor
1.5 dkg vaj
½ teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tejszínt forralás nélkül melegítsük fel, adjuk hozzá a 40 dkg durvára darabolt csokoládét, vegyük le a tűzről, és addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad. Kb. 3 órára tegyük hűvös helyre, majd robotgéppel jól keverjük át, hogy habos krémet kapjunk.
A piskótát két lapra vágjuk, megtöltjük a krém harmadával, a maradékot simítsuk a tetejére.
Tegyük hideg helyre, legjobb, ha másnapig hagyjuk állni, majd vonjuk be az előírás szerint elkészített 15 dkg étcsokoládés tortabevonóval, és trüffel-golyókkal díszítsük.
Hűtsük le valamelyest, s keverjük el vele a vajat és a fahéjat, majd tegyük hűtőbe egy jó órára.
Hideg vízzel megnedvesített kézzel (gyorsan lágyul a csokoládé) formáljunk belőlük bonbon méretű golyókat. Kb. 20 darabot ad ki ez a mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése