2008. február 17., vasárnap

Babapiskótás joghurttorta

Babapiskótás joghurttorta

Hozzávalók:

5 dl habtejszín
10 dkg porcukor

5 dl gyümölcsjoghurt
gyümölcs / tetszés szerint, a joghurthoz illő
1 csomag babapiskóta
4-5 dl tej
1 evőkanál zselatin

Tetejére:

2 dl tejszín
gyümölcs

Elkészítés:

A tejszínt felverjük, a cukorral kemény habot készítünk.

A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk langyosra, elkeverjük 1-2 evőkanál joghurttal, így adjuk a nagyobb mennyiséghez, majd a tejszínhabbal óvatosan összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk tejbe mártogatott piskótával (a piskótákat ne áztassuk el!). Krémet öntünk rá, megszórjuk a joghurthoz illő gyümölcsdarabokkal, ismét piskótasor következik, és folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. Tetejére krém kerüljön.

Másnapig hűtőbe tesszük, óvatosan levesszük a tortaforma karimáját, tejszínhabbal, és gyümölccsel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: