
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
gyümölcs / tetszés szerint, a joghurthoz illő
1 csomag babapiskóta
4-5 dl tej
1 evőkanál zselatin
Tetejére:
gyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt felverjük, a cukorral kemény habot készítünk.
A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk langyosra, elkeverjük 1-2 evőkanál joghurttal, így adjuk a nagyobb mennyiséghez, majd a tejszínhabbal óvatosan összeforgatjuk.
Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk tejbe mártogatott piskótával (a piskótákat ne áztassuk el!). Krémet öntünk rá, megszórjuk a joghurthoz illő gyümölcsdarabokkal, ismét piskótasor következik, és folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. Tetejére krém kerüljön.
Másnapig hűtőbe tesszük, óvatosan levesszük a tortaforma karimáját, tejszínhabbal, és gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése