Aszalt barackos máktorta
Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg lágy vaj
14 dkg porcukor
20 dkg darált mák
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 db felaprított kandírozott sárgabarack
Bevonathoz:
baracklekvár
étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukor felével, eldolgozzuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mákot, a citrom héját, és a darabolt barackot. Végül beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérje keményre vert habját, amelyet a maradék cukorral vertünk fel.
Kikent, lisztezett formában, közepes, 180 °C- os sütőben sütjük ki.
Ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral, és bevonjuk étcsokoládés tortabevonóval.
2 megjegyzés:
Mi tartja össze ezt a tortát? Semmi lisztféle nincs benne? Akkor ez édes rántotta?
Kicsit túlzás a rántottáról alkotott elképzelés...
A darált mák tartja össze.
Még nem hallottál olyanról, hogy nem kell bele liszt?
Darált olajos magvakkal (dió, mogyoró, mandula, mák)ugyanúgy lehet piskóta jellegű tésztát sütni, mintha lenne benne liszt.
Megjegyzés küldése