2008. február 1., péntek

Ananásztorta


Ananásztorta

Hozzávalók:

1 db 2 tojásos piskóta tortalap
2 doboz babapiskóta
1 dl rum
2 dl tej
18 dkg vaj / margarin
3 evőkanál porcukor
4 tojássárgája

3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 doboz ananászkonzerv (egész karikákkal)

Díszítéshez:

meggyszemek
tejszínhab

Elkészítés:

A tejet összekeverjük a rum felével, és belemártogatjuk a babapiskótákat úgy, hogy ne áztassuk el őket.
A vajat csipetnyi sóval habosra keverjük, majd a cukorral teljesen eldolgozzuk, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, végül a maradék rummal ízesítjük.
A tejszínt habosra verjük, a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot készítünk, és óvatosan összeforgatjuk a vajas masszával.

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral (vagy folpackkal) kibélelünk, az alját szabályosan kirakjuk ananászkarikákkal, rákenjük a krém harmadát, és babapiskótákkal fedjük be. A krém másik harmada kerül erre, ismét babapiskóta, majd krém. Végül a piskótalappal zárjuk le. Másnapig hűtőben tartjuk, akkor a tálaló tálcára borítjuk, így felülre kerül az ananász, alulra a piskótalap.

Az ananászkarikák közepébe egy-egy meggyszemet teszünk, és díszíthetjük tejszínhabbal is, ebben az esetben 1-2 deciliterrel több tejszínt számítsunk még hozzá.

Nincsenek megjegyzések: