
Ananásztorta 4.
Hozzávalók:
meggyszemek
6 tojássárgája
2 evőkanál liszt
9 evőkanál cukor
1 evőkanál zselatinpor
2 csomag tejszínhabpótló por
Elkészítés:
A tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot, és a tejet sűrűre főzzük lassú tűzön, állandó keveréssel. Főzés közben a zselatinos tejhez keverünk belőle pár kanálnyit, amit hozzáadunk a többi krémhez, és így sűrítjük be teljesen.
Ha egészen kihűlt a krém, elkeverjük a konzerv levével (kb.
A tortalapot 3 részre vágjuk.
Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk, az alját kirakjuk ananász szeletekkel, mindegyik közepébe egy-egy meggyszemet illesztünk. Krémet simítunk rá, erre jön az első tortalap, majd krém, lap, krém, végül a harmadik lap.
Kissé lenyomkodjuk, betakarjuk, és másnapig hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tálcára borítjuk a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése