2008. február 28., csütörtök

Ananásztorta 4.


Ananásztorta 4.


Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap

Töltelék:

1 doboz körszeletes ananász
meggyszemek

6 tojássárgája
2 evőkanál liszt
9 evőkanál cukor
3,5 dl tej
1 evőkanál zselatinpor
2 csomag tejszínhabpótló por
3 dl tej ( a porhoz)

Elkészítés:

Kevés tejjel elkeverjük a zselatinport.

A tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot, és a tejet sűrűre főzzük lassú tűzön, állandó keveréssel. Főzés közben a zselatinos tejhez keverünk belőle pár kanálnyit, amit hozzáadunk a többi krémhez, és így sűrítjük be teljesen.

Ha egészen kihűlt a krém, elkeverjük a konzerv levével (kb. 1.5 dl), és óvatosan beleforgatjuk a tejszínes porból készült habot.

A tortalapot 3 részre vágjuk.

Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk, az alját kirakjuk ananász szeletekkel, mindegyik közepébe egy-egy meggyszemet illesztünk. Krémet simítunk rá, erre jön az első tortalap, majd krém, lap, krém, végül a harmadik lap.
Kissé lenyomkodjuk, betakarjuk, és másnapig hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tálcára borítjuk a formából.

Nincsenek megjegyzések: