2008. január 19., szombat

Vaníliakrémes csokitorta


Vaníliakrémes csokitorta
Hozzávalók:
Piskóta:

3 evőkanál kakaó
3 evőkanál étolaj
1 csomag sütőpor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kristálycukor
5 db tojás

Cukorszirup:

6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál víz

Krém:

15 dkg Ráma margarin
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
4-5 evőkanál kristálycukor
5 dl tej

Bevonat:

3 dkg margarin
3 evőkanál tej
10 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítése:

A tésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, a sütőporos, szitált lisztet, és a kakaót.

Kikent tortaformában, 180 °C- os előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt kisütjük.

A sziruphoz a cukrot a vízzel 10 percig forralva besűrítjük, lehűtjük, majd a még meleg, félbevágott piskótalapot meglocsolgatjuk vele.
A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű krémet főzünk, és időnként megkevergetve kihűtjük.
 
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a pudinggal simára elegyítjük.
A krémmel megtöltjük a tortát.

A bevonáshoz a csokoládét felolvasztjuk a margarinnal és a tejjel, s egyenletesen elosztjuk a torta tetején, és oldalán.

Nincsenek megjegyzések: