
Túrókrémes torta
Hozzávalók:
5 dkg cukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 /2 csomag sütőpor
Piskóta:
2 tojás
2 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 kiskanál kakaópor
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
6 - 8 dkg mazsola
30 dkg túró
1/2 citrom reszelt héja
2 - 3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál zselatinpor
6 dl tejszín
Kenéshez: 1 púpozott evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
Az omlós tésztát gyorsan összeállítjuk, kicsit hűtjük, majd egy kerek tortalapot sütünk belőle kb. 20 perc alatt, változatlan közepes (
A töltelékhez való adalékokat összekeverjük, a zselatin, és a tejszín kivételével.
1 dl vízben a zselatint feloldjuk, kevergetve, langyosra melegítve.
A tejszínt kemény habbá verjük, 2-3 kanállal a zselatinhoz keverünk belőle. Ekkor a zselatint a többi habhoz adjuk, egyharmad részét a díszítéshez félretesszük, a többit óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Tortaformában töltjük meg a tésztát, alul omlós tészta, lekvárral kenve, túrókrém, piskóta, túrókrém.
2-3 órát dermesztjük hűtőben, tetejére, oldalára tejszínhab kerül, amelyet ízesíthetünk egy kis citromlével, és a citrom reszelt héjával.
2 megjegyzés:
turókrém
??????
Megjegyzés küldése