
Sütőtök torta
Hozzávalók:
½ citrom reszelt héja
5 dkg cukor
5 dkg margarin
15 dkg vegyes gyümölcs (befőtt, vagy tejbe áztatott aszalt gyümölcs) felaprítva
5 dkg zsemlemorzsa
csipetnyi só
3 tojás
Öntethez:
3 evőkanál cukor
mogyorónyi vaj
1 evőkanál pudingpor (karamell ízű, vagy vaníliás)
A tököt a citromhéjjal ízesített tejben puhára főzzük (pároljuk), míg jól besűrűsödik.
Langyosra hűtjük, s hozzáadjuk a cukrot, margarint, a gyümölcsöt, a morzsát, sót, a tojások sárgáját, végül a tojásfehérjék keményre vert habját.
Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, akkorába, hogy a massza csak a forma 2/3 részéig érjen, mert sülés közben fel fog emelkedni a tészta. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A formában hagyjuk kihűlni, s csak ezután kínáljuk. Porcukorral meghintjük, vagy karamellmártással leöntjük, durvára vagdosott mogyoróval díszítjük.
A mártás előre elkészíthető, hűtőben eláll.
Három evőkanál kristálycukrot barnára pirítunk, hozzáadunk mogyorónyi vajat, és felengedjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése