2008. január 4., péntek

Narancstorta

Narancstorta

Hozzávalók:

1 db 8 tojásos, szögletes piskóta tortalap (közepes tepsi méret)
a tésztájához keverjük hozzá 1 narancs reszelt héját

Töltelék:

6 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor

5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatinpor
1 citrom leve és reszelt héja
1 kávéskanál mandula aroma
2 db tisztított narancs vékonyra szeletelve
lekvár

Díszítéshez:

mandulaforgács
4-5 narancs vékonyra szeletelve
1 csomag tortazselé por

Elkészítés:

A pudingot az előírás szerint 5 dl tejjel és a cukor 2/3-ad részével elkészítjük, ízesítjük a citrom levével, a héjával, a vaníliás cukorral, az aromával, majd időnként megkeverve kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral.

A zselatint a megmaradt tejben langyosra feloldjuk, 2-3 kanál tejszínhabot elkeverünk benne, így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.

A pudingot robotgéppel jól eldolgozzuk, s tejszínhab 2/3-ad részét lazán beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.

A piskótát két lapra szeljük.
Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral, egészen vékonyra szeletelt naranccsal kirakjuk, s a krém 1/3-ad részét rákenjük.
Erre jön a másik lap, s a krém maradéka. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

A torta tetejét jó sűrűn telerakjuk szép vékony, felezett, egymásra csúsztatott narancsszeletekkel, az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, szélét is díszítjük tejszínnel. Oldalára szeletelt mandulát tapasztunk.

Nincsenek megjegyzések: