
Narancstorta
1 db 8 tojásos, szögletes piskóta tortalap (közepes tepsi méret)
a tésztájához keverjük hozzá 1 narancs reszelt héját
1 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 evőkanál zselatinpor
1 citrom leve és reszelt héja
1 kávéskanál mandula aroma
2 db tisztított narancs vékonyra szeletelve
lekvár
mandulaforgács
4-5 narancs vékonyra szeletelve
1 csomag tortazselé por
A pudingot az előírás szerint
A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A zselatint a megmaradt tejben langyosra feloldjuk, 2-3 kanál tejszínhabot elkeverünk benne, így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
A pudingot robotgéppel jól eldolgozzuk, s tejszínhab 2/3-ad részét lazán beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
A piskótát két lapra szeljük.
Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral, egészen vékonyra szeletelt naranccsal kirakjuk, s a krém 1/3-ad részét rákenjük.
Erre jön a másik lap, s a krém maradéka. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
A torta tetejét jó sűrűn telerakjuk szép vékony, felezett, egymásra csúsztatott narancsszeletekkel, az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, szélét is díszítjük tejszínnel. Oldalára szeletelt mandulát tapasztunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése