2008. január 10., csütörtök

Mogyorótorta



Hozzávalók:

Tészta:

10 tojás
18 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
13 dkg darált háztartási keksz
12 dkg olvasztott étcsokoládé
13 dkg pörkölt, apróra vagdosott mogyoró
2 evőkanál rum
bármilyen befőtt leve


Krém:

4 db tojássárgája
2 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
20 dkg cukor
40 dkg nugátkrém / mogyorókrém
40 dkg Ráma margarin
5 dkg pörkölt, apróra vagdosott mogyoró

Bevonat:

10 dkg csokoládé
2.5 dl tejszín, kakaópor

Elkészítés:

Habosra keverjük a tojások sárgáit a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládét, a kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjét.
A masszát beleöntjük egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tortaformába, majd 175 °C - ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt kisütjük.
A tésztát másnapig pihentetjük, majd három lapra vágjuk, és a lapokat befőttlé és rum keverékével meglocsolgatjuk.

A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel.
A többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingos keveréket. (Először egy kevés forró tejjel keverjük el a pudingos krémet, úgy adjuk a többi tejhez).
Kevergetve, kis lángon besűrítjük, majd időnként megkeverve kihűtjük.
A nugátkrémet gőz fölött felolvasztjuk.
A margarint habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony nugátkrémet.

A tortát a kapcsos formában töltjük meg, az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső lappal.
Kakaós tejszínhabbal, olvasztott csokoládéval, mogyoróval díszítjük.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

:) Jó ez a recept! :) Ez kizárólag haladóknak íródott. :)

mariam írta...

Szia Anita!
Köszönöm, hogy szóltál! :-)
Úgy látszik vicces is tud lenni a rendszer, nagyon remélem, csak ennél az egynél fordult elő!
Üdv: Marica

Névtelen írta...

Szerintem valami nincs rendben ezzel az alappal. Ma elkeszitettem es tul vizes lett. Osszesen 70 percet sutottem es meg mindig ugy erzem, hogy a kozepe nem sult at rendesen. Szerintem tul keves a 15 dkg etkezesi keksz a 10 tojashoz. Na meg a mogyoro sulya valoszinu, hogy nagyon lehuzta a tortat. A krem az remek lett. Igaz, annyi lett belole, hogy a hazunk egyik oldalat is bevakolhattam volna vele, de az ize az fantasztikus.

mariam írta...

Szia!
Ilyen esetben általában a sütés hőfokával lehet a baj, minden sütő más, még ha van is irányadónak hőfok megadva.Gondolom így a tészta nem lett túl magas,egyébként a krém eloszlott volna a 3 lap töltésénél.
Üdv: Marica