
Meggyes gesztenyekrémes torta
Hozzávalók:
6 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
14 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor
25 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
2-3 evőkanál rum
meggy
lekvár
meggyszemek
durvára vagdalt dió
csokiforgács
Kerek tortaforma aljába papírt szabunk, megkenjük olajjal, beleöntjük a masszát, s előmelegített,
A tortalapot két lapban is kisüthetjük. ( Az eredeti recept így szól, de ehhez én lusta vagyok, fő az egyszerűség!)
A kisült tortalapról lehúzzuk a papírt, rácson kihűtjük.
A keményre vert tejszínt lazán beleforgatjuk.
A tésztát két lapra vágjuk, a vágott felületükön mindkét lapot bőven megöntözzük a rumos meggylével, a tetejére is jusson belőle.
Az alsó lapot a kapcsos tortaformába tesszük, jól megkenjük lekvárral, megszórjuk meggyel, s a krém 1/3-ad részét rákenjük.
Ráfektetjük a másik lapot, erre simítjuk a krém maradékát.
Hűtőben megdermesztjük.
A tejszín kemény habjával bevonjuk, díszíthetjük tetszés szerint, oldalára durvára vagdosott diót tapasztunk.
A diót én almadarálóval ledarálom, nagyobb lyukú tésztaszűrőn átszitálom, s a durvább darabokkal díszítek.
A tejszín helyett minden esetben növényi habot használok, pl. ilyen a Hulala. Sokkal könnyebb dolgozni vele, s nem esik össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése