Mazsolás kakaótorta
Hozzávalók:
Tészta:
1.5 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
3 dkg vaj
3 dkg kakaópor
15 dkg liszt
2/3 csomag sütőpor
1 evőkanál mazsola
fanyar lekvár, rum
Tetejére:
1.5 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
3 dkg vaj
3 dkg kakaópor
15 dkg liszt
2/3 csomag sütőpor
1 evőkanál mazsola
fanyar lekvár, rum
Tetejére:
tejszínhab, kb. 2 dl
Elkészítés:
A margarint a cukorral, tojással habosra keverjük, majd a tejjel is jól kidolgozzuk.
A sütőporos, kakaós lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az előbbi masszához, a legvégén pedig a mazsola megy bele.
A sütőporos, kakaós lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az előbbi masszához, a legvégén pedig a mazsola megy bele.
A tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt teszünk rá, azt is megkenjük, s beleöntjük a keveréket. (Így nem ragad rá a tészta, és könnyen le tudjuk húzni sütés után a papírt).
Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon kisütjük.
Ha kihűlt, picit meglocsoljuk rummal, lekvárral megkenjük, a tejszínnel öntjük le, vagy nyomózsákkal visszük fel a habot, tetszés szerint habrózsákkal díszítve a tortát.
Szépen meghinthetjük szűrő segítségével egy picit kakaóporral is, csak a díszítés kedvéért.
Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon kisütjük.
Ha kihűlt, picit meglocsoljuk rummal, lekvárral megkenjük, a tejszínnel öntjük le, vagy nyomózsákkal visszük fel a habot, tetszés szerint habrózsákkal díszítve a tortát.
Szépen meghinthetjük szűrő segítségével egy picit kakaóporral is, csak a díszítés kedvéért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése