2008. január 28., hétfő

Mandarintorta


Mandarintorta

Hozzávalók:

4 tojás
12 dkg porcukor
8 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
1 mandarin reszelt héja

Öntet:


15 dkg cukor
3 tojássárgája
0.5 dl mandarinlikőr
1 dl tejszín


Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgákat egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, s a reszelt mandarinhéjat.
Egy kerek tortaformát papírral bélelünk, a masszát beleöntjük, és 180 °C- ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt kisütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Az öntethez a cukrot habverővel 2 kiskanál hideg vízzel addig keverjük, amíg sziruposra feloldódik. Kis lángon, állandóan kevergetve pár percig főzzük, de vigyázva, mert a cukor könnyen odakaphat. A tűzről lehúzva kissé hűlni hagyjuk. 

A tojások sárgájához folyamatos keveréssel adagoljuk a cukorszirupot és a likőrt. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és a likőrös öntetbe forgatjuk.
A kínáló tálra borított torta tetejére csorgatjuk, és így tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: