
Kókuszkrémes kávétorta
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
24 dkg kristálycukor
6 evőkanál erős feketekávé
18 dkg liszt
1 evőkanál őrölt feketekávé
késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
1, 5 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg Ráma margarin
15-20 dkg porcukor
Díszítéshez: kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, a kávét kanalanként hozzáadjuk, majd az őrölt kávéval és a szódabikarbónával kevert liszttel elkeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Egy kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes lángon,
A krémhez a pudingport kb.
A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, teljesen kihűtjük, majd robotgéppel, vagy habverővel krémesre verjük.
A margarint habosra keverjük, majd a porcukorral jól kidolgozzuk, s lassanként hozzáadjuk a krémet.
A tortát 3 lapra szeljük, a krémmel megtöltjük. Az oldalára és a tetejére is jusson belőle, s megszórjuk kókuszreszelékkel.
2 megjegyzés:
Lehet tudni, hogy mekkora tortaformában készült? 16 cm-esben szeretném megcsinálni, hogyan kellene csökkentenem a mennyiségeket?
Köszönöm a választ!
24-26 cm-es formára van a recept.
Kb. 4 tojáshoz arányítva érdemes csökkenteni ekkora formához.Üdv!
Megjegyzés küldése