2008. január 8., kedd

Kókuszkrémes kávétorta

Kókuszkrémes kávétorta


Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás
24 dkg kristálycukor
6 evőkanál erős feketekávé
18 dkg liszt
1 evőkanál őrölt feketekávé
késhegynyi szódabikarbóna

Krém:

1, 5 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg Ráma margarin
15-20 dkg porcukor

Díszítéshez: kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, a kávét kanalanként hozzáadjuk, majd az őrölt kávéval és a szódabikarbónával kevert liszttel elkeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Egy kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes lángon, 180°C – on, kb. 35 perc alatt kisütjük, és kihűtjük.

A krémhez a pudingport kb. 2 deci tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntve, sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, teljesen kihűtjük, majd robotgéppel, vagy habverővel krémesre verjük.

A margarint habosra keverjük, majd a porcukorral jól kidolgozzuk, s lassanként hozzáadjuk a krémet.

A tortát 3 lapra szeljük, a krémmel megtöltjük. Az oldalára és a tetejére is jusson belőle, s megszórjuk kókuszreszelékkel.


2 megjegyzés:

Faith írta...

Lehet tudni, hogy mekkora tortaformában készült? 16 cm-esben szeretném megcsinálni, hogyan kellene csökkentenem a mennyiségeket?

Köszönöm a választ!

mariam írta...

24-26 cm-es formára van a recept.
Kb. 4 tojáshoz arányítva érdemes csökkenteni ekkora formához.Üdv!