
Gyors almatorta
Hozzávalók:
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
½ csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
4 db tisztított, reszelt alma
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet keverjük el a cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott, langyos vajjal, a tojásokkal, s jól dolgozzuk ki.
A massza felét öntsük kivajazott, lisztezett formába.
A massza felét öntsük kivajazott, lisztezett formába.
Nyomkodjuk ki a reszelt almát, egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd fedjük be a massza másik felével.
Előmelegített sütőben, erős lángon kb. fél óra alatt sütjük ki.
Kihűlés után szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Kihűlés után szórjuk meg vaníliás porcukorral.
2 megjegyzés:
jól hangzik, de nem kell bele tojás? Mitől lehet önteni ezt a rántást?
Köszönöm, hogy szóltál, nem vettem észre, véletlen lemaradt, elég kellemetlen! Ezer bocs, javítottam!!!!!
Megjegyzés küldése