2008. január 12., szombat

Gyors almatorta


Gyors almatorta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

4 db tisztított, reszelt alma
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A sütőporos, szitált lisztet keverjük el a cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott, langyos vajjal, a tojásokkal, s jól dolgozzuk ki.
A massza felét öntsük kivajazott, lisztezett formába.
 
Nyomkodjuk ki a reszelt almát, egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd fedjük be a massza másik felével.
 
Előmelegített sütőben, erős lángon kb. fél óra alatt sütjük ki.
Kihűlés után szórjuk meg vaníliás porcukorral.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

jól hangzik, de nem kell bele tojás? Mitől lehet önteni ezt a rántást?

mariam írta...

Köszönöm, hogy szóltál, nem vettem észre, véletlen lemaradt, elég kellemetlen! Ezer bocs, javítottam!!!!!