2008. január 20., vasárnap

Gesztenyés keksztorta



Gesztenyés keksztorta
(sütés nélkül)

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz
10 dkg Ráma margarin, vagy vaj
10 dkg porcukor

Töltelék:

meggylekvár
15 dkg meggybefőtt
25 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál tej
5 dkg vaj

Tetejére:
Tortabevonó

Elkészítés:

A kekszet a vajjal, a porcukorral összedolgozzuk.
Kapcsos tortaformába vizes kézzel belenyomkodjuk a masszát, lekvárt kenünk rá, kirakjuk meggyszemekkel.
 
A gesztenyepürét a vajjal és a langyos tejjel habosra keverjük, s ezt a réteget is rátesszük.
Hűtőben megdermesztjük, majd a formából tálcára téve, olvasztott tortabevonóval leöntjük úgy, hogy az oldalára is jusson.
Tejszínhabbal is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: