2008. január 17., csütörtök

Diós almatorta


Diós almatorta

Hozzávalók:

3 db tisztított alma vékony szeletekre vágva
1 evőkanál citromlé
4 tojás
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
5 evőkanál méz
4 evőkanál liszt
10 dkg durvára vagdalt dió
1 mokkáskanál fahéj
7 dkg mazsola

Elkészítése:

Az almát meglocsoljuk citromlével.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 3 evőkanál mézet, a tojássárgáját, végül a lisztet. A piskótatésztát kikent, lisztezett formába öntjük, megszórjuk a dió felével, a fahéjjal és 5 dkg mazsolával.
Az almaszeleteket a süteményre rakosgatjuk, a maradék mézzel meglocsoljuk, majd a többi diót és mazsolát rászórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes, 180°C - os hőmérsékleten, kb. 25-30 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések: