2008. január 5., szombat

Csokoládés pitetorta

Csokoládés pitetorta

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg Ráma margarin

kevés fehérbor

csipetnyi só

1 evőkanál tejföl

10 dkg cukor

1 db tojás

1/2 csomag sütőpor

30 dkg liszt



Töltelék:

15 dkg pirított mogyoró / vagy dió

3 dl habtejszín

40 dkg étcsokoládé

25 dkg Mascarpone sajt

Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a sütőporral kevert liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejfölt, a sót és a fehérbort. Simára gyúrjuk a tésztát, s ha túl keménynek bizonyulna, akkor borral javítunk az állagán.

Kinyújtjuk, kerek sütőformába simítjuk, megszurkáljuk villával, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Amikor megdermed, alufóliát terítünk rá, amelyre szárazbabot szórunk, hogy ne púposodjon föl a sütés során a tészta.

Előmelegített sütőben, 175 °C - on, kb. 25 perc alatt kisütjük. Ekkor eltávolítjuk a babot és a fóliát, hagyjuk kihűlni a tésztát, majd megtöltjük.

A töltelékhez a csokoládét kis lángon, folyamatos keveréssel, 1 dl tejszínnel fölolvasztjuk.

Időnként megkevergetve kihűtjük, hozzáadjuk a sajtot, jól elkeverjük, s beleforgatjuk a maradék tejszín felvert habját.

Pirított mogyoróval díszítjük, lehűtve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések: