2008. január 5., szombat

Citromtorta 4.

Citromtorta 4.



Hozzávalók:


Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
1 citrom leve, reszelt héja
4 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor

Krém:

20 dkg vaj /Ráma margarin
10 dkg cukor
2 púpozott evőkanál liszt

2 dl tej
1 citrom leve, és reszelt héja

Citrommáz:

30 dkg szitált porcukor
2 tojás fehérje
½ citrom leve

Elkészítés:

A tojás sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját, a sütőporos, szitált lisztet, és végül a tojáshabot forgatjuk bele.
Tortaformában kisütjük, rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapra szeljük.

A krémhez a lisztet a tejjel simára elkeverjük, sűrűre főzzük állandó keveréssel, és még melegen hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Időnként megkevergetve kihűtjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. A vajat a cukorral habosra keverjük, lassan adagoljuk hozzá a pépet, és teljesen elegyítjük.

A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral, és a citromlével simára keverjük.

A tortát megtöltjük a krémmel, a citrommázzal bevonjuk, megvárjuk, míg teljesen megdermed.

Nincsenek megjegyzések: