2008. január 29., kedd

Burgundi torta


Burgundi torta

Tészta:

4 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csomag csokoládés pudingpor

Töltelék:

1 csomag zselatin
2,5 dl vörösbor (burgundi)
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve

2,5 dl tejszín habja

Elkészítés:

A tojások fehérjét habosra verjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgákat egyenként adjuk hozzá, végül a sütőporos, pudinggal elkevert, szitált liszttel keverjük el.
Papírral bélelt tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, 180 °C- on 35-40 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

A zselatint a borral, cukorral, vaníliás cukorral és a citromlével addig melegítjük gyenge lángon, amíg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk langyosra kihűlni. Amikor kezd zselésedni, pár kanál tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a teljes mennyiségű habhoz. 

Megtöltjük a tortát, hűtőben hagyjuk megszilárdulni, tetejét csokimázzal bevonjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: