2008. január 7., hétfő

Aszalt gyümölcsös pitetorta


Aszalt gyümölcsös pitetorta

Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg Ráma margarin

5 dkg porcukor

kevés tejföl

20 dkg liszt

1 db tojássárgája

Töltelék:

5 dkg cukor

15 db datolya / vagy más aszalt gyümölcs, pl. szilva

3 db tojásfehérje

15 dkg darált mandula / vagy dió, mogyoró

4 evőkanál sárgabarack-, / vagy szilvalekvár

Elkészítés:

Elmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és egy kevés tejfölt. Sima tésztát gyúrunk belőle, kinyújtjuk, kibéleljük vele a formát, majd megszurkáljuk egy villával, és hűtőszekrénybe tesszük fél órára.

A töltelékhez a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát. A tésztát megkenjük lekvárral, egyenletesen elosztjuk rajta a mandulás habot, majd a tetejébe nyomkodjuk a felezett gyümölcsöket, félbevágott oldalukkal lefelé.

Előmelegített sütőben, 190 °C - on 10 percig sütjük, ezután lecsökkentve kissé a hőt (175-180 C°) még 20 percig, amíg a töltelék aranybarnára sül, és megszilárdul.








Nincsenek megjegyzések: