
Alvétorta
5 tojás fehérjének kemény habja
25 dkg porcukor
15 dkg méz
15 dkg darált, darabolt dió
2 db ostyalap ( a tortaforma nagyságának megfelelően kerek lapra szabva)
Tortabevonó étcsokoládé
25 dkg porcukor
15 dkg méz
15 dkg darált, darabolt dió
2 db ostyalap ( a tortaforma nagyságának megfelelően kerek lapra szabva)
Tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A cukrot, a mézet jól felforraljuk, hozzáadjuk a diót, majd óvatosan a tojások fehérjének kemény habját, és hűlni hagyjuk.
A kapcsos tortaforma aljára fektetjük az egyik ostyalapot, ráöntjük a krémet, erre tesszük a másik lapot.
Tortabevonóval vonjuk be.
A kapcsos tortaforma aljára fektetjük az egyik ostyalapot, ráöntjük a krémet, erre tesszük a másik lapot.
Tortabevonóval vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése