2008. január 20., vasárnap

Almás charlotte


Almás charlotte

Hozzávalók:
5 dkg mazsola
3 evőkanál almabor
3 evőkanál méz
1,5 kg alma
15 dkg vaj
fél kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál sárgabaracklekvár
4 briós
mandulaforgács, a díszítéshez

Elkészítés:

A tisztított, szeletelt almát a mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal puhára pároljuk. Hozzáadjuk a lekvárt, a borba áztatott mazsolát, és maradék bort.

A briósok héját levágjuk, 4-5 háromszög alakú szeletre vágjuk, és a maradékot vékonyan felszeleteljük. A háromszögeket mindkét oldalukon vajjal megkenjük, majd ezekkel kirakunk egy kivajazott formát, a szélekre igazítva.

A középső üreget az almakompóttal kitöltjük, a maradék háromszögekkel befedjük, és forró sütőben készre sütjük.

Teljesen kihűtjük, és legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a formából tálcára borítjuk, és mandulaforgáccsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: