2008. január 26., szombat

Almatorta


Almatorta 2.

Hozzávalók:

1 pohár joghurt
1 dl étolaj
2 tojás
3 dl cukor
4 dl liszt
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tisztított, cikkekre vágott alma
rum
citromlé

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporos, szitált lisztet, a joghurtot, végül az olajat.
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és a citromlében és rumban megforgatott almacikkekkel kirakjuk, a cikkek domború oldala nézzen felfelé.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk, pár percig erős, majd mérsékelt, 170 °C - os hőmérsékleten tűpróbáig sütjük.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A hozzávalóknál nem szerepel tojás, csak az elkészítésnél. Így nem lehet tudni, hány darab kell. Pedig biztosan nagyon finom torta lenne.

mariam írta...

Szia!
Köszönöm, hogy szóltál, és elnézést, hogy csak most reagálok, rossz volt a gépem.
Javítottam a hozzávalókat.
Üdv: Marica