2008. január 11., péntek

Almatorta

Almatorta

Hozzávalók:

2 tojás
13 dkg cukor
16 dkg liszt

1 dl olaj
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
4 alma

vaj a forma kenéséhez

Elkészítés:

A tojásokat lazán felverjük, belekeverünk 1 dl cukrot, hozzáadjuk az olajat, és a szódabikarbónás, szitált lisztet. Simára dolgozzuk, közben fahéjjal ízesítjük, és beleforgatjuk 2 db tisztított alma apróra vagdosott darabjait.

Egy tortaformát kikenünk vajjal, jó alaposan, vastagon megszórjuk az alját kristálycukorral. Kirakjuk a másik két alma tisztított, vékonyra szelt cikkeivel, és a tésztamasszát rásimítjuk.
A forma akkora legyen (közepes méretű), hogy ha a tésztát rátesszük, ne legyen túl vastag a tésztaréteg.
Közepes lángon, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt kisütjük.

Amikor kivesszük a sütőből, várunk pár percet, majd késsel meglazítjuk a forma széle mentén a tésztát, kissé megmozgatjuk, és tálaló tálcára borítjuk.

A tortát nem szabad hirtelen sütni, mert a közepe nyers marad.
A tészta ne legyen vastag, mert nem sül át rendesen, és csak a cukor pirul meg a külső részén.

Nincsenek megjegyzések: