2008. január 11., péntek

Almatorta fahéjas öntettel


Almatorta fahéjas öntettel

Hozzávalók:

20 dkg vaj /margarin
15 dkg cukor
5 tojás
20 dkg liszt
½ csomag vaníliás cukor
½ citrom reszelt héja
2 db tisztított, kockázott alma

Ízesítéshez: fahéj

Öntethez:

5 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

A vajat habosra kavarjuk, a cukorral simára habosítjuk, s eldolgozzuk a tojások sárgáival.
Hozzáadjuk a lisztet, a fahéjat, a citrom héját, és a vaníliás cukrot.
Beleforgatjuk az almát, és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Kikent, lisztezett tortaformába öntve sütjük ki, előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten, tűpróbáig, kb. 40 perc alatt.
Az öntetet a hozzávalókkal felfőzzük, s ezzel kínáljuk a tortát, kihűlés után.

Nincsenek megjegyzések: