2007. december 6., csütörtök

Whiskys torta


Whiskys torta

Hozzávalók:

1 db 3 tojásos piskóta tortalap
0.5 dl forró víz
1 evőkanál neszkávé
6 evőkanál whisky
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
1 tojás
2 tojás sárgája
5 dkg cukor
15 dkg vaj

5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A krémhez a csokoládékat gőz fölött felolvasztjuk, külön edényben szintén gőz fölött forrpontig összeolvasztjuk a tojást, a tojások sárgáit, és a cukrot.

Kevergetve kissé kihűtjük mindkettőt, majd elegyítjük őket a habosra kavart vajjal, és 3 evőkanál whiskyvel.

A krémbe óvatosan beleforgatjuk a kis cukorral ízesített, habfixálóval kemény habbá vert tejszín 2/3-ad részét.

A tésztát a kapcsos tortaformába tesszük, meglocsolgatjuk a forró vízben feloldott, whiskyvel kevert neszkávéval, s ráöntjük a krémet.

A hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a tejszín maradékát rásimítjuk.

Ha a torta teljesen megdermedt, papírsablont fektetünk a tetejére, s szépen kakaóport szitálunk rá.



Nincsenek megjegyzések: