2007. december 12., szerda

Vaníliás-kókuszos tekercs

Vaníliás-kókuszos tekercs

Hozzávalók:


Tészta:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál víz
1 késhegynyi sütőpor

Krém:
15 dkg kókuszreszelék
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg Ráma margarin

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot verünk belőle, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a vizet, s a végén a sütőporos, kakaós, szitált lisztet.
Papírral bélelt gáztepsibe simítjuk, s előmelegített, 200 °C fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt kisütjük.
A tésztát tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a papírt, szorosan feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

A krémhez a pudingot felfőzzük a kókuszreszelékkel együtt, időnként kavargatva lehűtjük, s elegyítjük a habosra kevert margarinnal.
A tésztalapot megkenjük a krémmel, visszatekerjük, s hűtőben pár órát pihentetjük.
A tekercset díszíthetjük csokimázzal is, és kókuszreszelékkel is.

Nincsenek megjegyzések: