
Túrótorta
(kelt tésztával)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
csipetnyi só
2 dkg élesztő
4-5 evőkanál langyos tej
5 dkg cukor
1 tojás
1 tojás
75 dkg túró
5 evőkanál habtejszín
5 dkg búzadara
10 dkg mazsola
20 dkg cukor
csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
Az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk a tejben.
A lisztet egy tálba szitáljuk, mélyedést nyomunk a közepébe, ebbe öntjük az élesztőt, amelyre kevés lisztet szórunk. 20 percig letakarva kelesztjük.
Hozzáadjuk a vajat, a tojást, cukrot, sót ( a só ne érintkezzen az élesztővel).
Összeállítjuk, míg a tészta elválik a tál oldalától, s ismét pihentetjük, most már 1-2 órát.
Kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán, kibélelünk vele egy tortaformát, amelyet előzőleg kikentünk, liszteztünk. Hagyjuk kb. 20 percet pihenni.
A töltelék alapanyagait összekeverjük a tojás sárgájával, a fehérjét pici sóval habbá verve forgatjuk a masszába.
A krémet a formába töltjük, tetejét elsimítjuk.
Előmelegített,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése