
Túrós narancsos pitetorta
1 tojás
13 dkg vaj
6 dkg cukor
50 dkg tehéntúró
3 db narancs
1 narancs reszelt héja
20 dkg porcukor
3 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
csipetnyi só
A tésztához az adalékokat gyors mozdulatokkal összeállítjuk, s egy órára hűtőbe tesszük.
Ha nagyon kemény a tészta, egy kis jéghideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A töltelékhez a túrót a tojás sárgákkal, a cukorral, a zsemlemorzsával és a narancs reszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tisztított narancsok apró kockákra vágott húsát.
A tojásfehérjék keményre vert habját beleforgatjuk.
A kinyújtott tésztával kibélelünk egy pitetorta-formát, majd a krémet belesimítjuk. Előmelegített,
A kihűlt tortát díszíthetjük is, tejszínhabbal, vagy akár narancs-szeletekkel.
2 megjegyzés:
Szia!
Nekem csak tortaformám van. Hány centisbe érdemes megcsinálni?
Előre is köszi:)
Szil
Szia!
Szerintem közepes, kb. 26 cm körüliben jó lesz.(Gondolom, a Neked is hasonló van.)
Üdv!
Megjegyzés küldése