Hozzávalók:
1 db kb.
(a szív-formához)
10 dkg porcukor
1 evőkanál zselatin
gyümölcs tetszés szerint – 20 dkg málna, 20 dkg ribizke
5 dkg durvára vagdosott dió
4 evőkanál rum
1 tojás
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj / margarin
10 dkg durvára vagdosott dió / vagy mandula, mogyoró
5 dkg mazsola
meggybefőtt
lekvár
10 dkg fehér tortabevonó
6 evőkanál víz
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió
12 dkg liszt
18 dkg cukor
késhegynyi sütőpor – , a szokott módon, kerek piskótatortát készítünk belőle. Ezt a tésztát, amikor már kihűlt, 3 lapra vágjuk, a lapokból pedig egyforma szívalakokat szabunk ki.
A töltelékhez a szív kiszabásánál leesett darabokat összemorzsoljuk.
A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, a kávéval, és forró vízfürdőben, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a morzsolt piskótát, a maradék rumot, a diót, a mazsolát.
A diós lap alsó részét kirakjuk meggybefőttel, erre terítjük a tölteléket, ráfektetjük a másik lapot, a lekváros felével lefelé nézve, s kissé lenyomogatjuk.
A tejszín egyharmadát félretesszük a díszítéshez.
A többi hideg tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk belőle, és beleforgatjuk óvatosan a joghurtba.
A szívtorta alsó lapját egy megfordított, lapos tálcára helyezve kirakjuk ribizke szemekkel, krémet öntünk rá, a második lapot málnával rakosgatjuk ki, és a krémmel megkenjük.
A tetejére szintén kerüljön krém, a szélét kirakosgatjuk szép nagy málnaszemekkel, s a maradék krémet ráöntjük, és óvatosan elegyengetjük.
Az oldalát is megkenegetjük, és darabolt diót tapasztunk rá.
A két megtöltött tortát hűtőben hagyjuk dermedni.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét.
Egy megfordított sütőlemezre, vagy lapos fémtálcára helyezett, kb. 30 x 20 cm - es sütőpapíron, széles, lapos késsel elkenjük egyenletesen hosszúkás, téglalap alakúra, és fél órát hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.
Éles késsel olyan széles, szabályos csíkokat vágunk belőle hosszanti irányban, amilyen a diótorta magassága. A tortát rátesszük egy csipkés tortapapírral leterített, szép tálcára, s már itt végezzük el a díszítést.
A csíkokat a torta oldalához igazítjuk, finoman rátapasztgatva a kés lapjával, szépen egymáshoz illesztve a széleket.
A fehér olvasztott csokoládét egy műanyag zacskóba öntjük, aminek előtte kivágtuk egy picit a sarkát, s ennek segítségével rácsorgatjuk a barna keretre.
A maradék tejszínből vert habbal megkenjük a torta tetejét, egy széles, lapos késsel a szívtorta alá nyúlunk, és megemelve, óvatosan ráhelyezzük a diótorta közepére.
Tetszés szerint habrózsákkal és gyümölcsökkel díszítjük, és máris készen van.
A receptet ezen az oldalon kívül a No Salty receptgyűjteményébe tettem fel.
A tortát Anyukám szülinapjára készítettem.
14 megjegyzés:
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet, mert ezt sütöttem meg anyukámnak anyáknapjára, és az egész családnak nagyon ízlett, és szép is lett. Az igaz, hogy a képen látható torta sokkal szebb, de azért így is jó lett :)
Örülök, hogy más is megcsinálja,igazából sosem a szépsége számit, hanem a szándék.Biztos vagyok benne, hogy a Tied is finom és szép lett!További sikeres sütögetést! Üdv: Marica
Nagyon jól néz ki a süti, én is szeretném megsütni. Azt szeretném megtudni, hogy lehet ezt felszeletelni? Mivel nem egy átlagos torta! Előre is köszi!
Szia!
Köszönöm szépen!
Mi úgy szeleteltük fel, mint a másik hagyományos tortát, persze hatalmas szeletek lettek, és azt még osztogattuk igény szerint.
Sok sikert a sütéshez! Üdv: Marica
Nagyon szep, s bizonyara finom.
Köszönöm szépen! :-)
Valóban nagyon finom lett, és jó kiadós, el volt bűvölve a család az Anyukámmal együtt.:-)
Tudnál segíteni abban, hogy hol lehet beszerezni olyan tortadobozt, amivel egy emeletes torta (3 szint, de az alapja sem óriási, csak normál) szállítható. Köszi előre is! Gloomy
Szia Gloomy!
Sajnos nem tudom, a tortaszállítás nekem is mindig gondot okoz.. :-(
Üdv: Marica
Azért köszi..
(Az oldaladat egyébként nagyon szeretem, mindig ezzel indítok, amikor tortát készülök sütni :) )
Köszönöm szépen Gloom! :-)
Sziasztok nagyon jó recept csak kicsit kusza hétvégén lesz apukám születés napja és ezt sütöm meg neki remélem fincsi lesz :D
Sok boldog szülinapot az ünnepeltnek! :-)
Szia! Szeretném megköszönni ezt a szuper receptet. Ez volt az első tortám (persze volt egy tapasztaltabb segítőm), nagy sikert aratott. A díszítést kicsit másképp oldottam meg, mert a fagyasztott gyümölcsök annyira nem mutattak volna jól, de az alap ez volt. Mégegyszer KÖSZÖNÖM! :)
Nagyon örülök, hogy tetszett a torta, és hogy jól sikerült!:-)
Ez az egyik legkedvesebb tortám... :-)
Megjegyzés küldése