
Svájci omlós almatorta
75 ml cukor
12 dkg Ráma margarin
egy csipet só
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
50 dkg szeletelt alma
cukor, fahéj ízlés szerint
1 doboz tejföl
125 ml cukor
2 db tojás
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
Tetejére:
szeletelt mandula, vagy darabolt dió, mogyoró
A szeletelt almát rátesszük, megszórjuk cukrozott fahéjjal.
A tojásokat a cukorral, majd a pudingporral, tejföllel, és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, s ráöntjük az almatöltelék tetejére.
Tetejét megszórjuk mandulával, vagy dióval, mogyoróval.
Előmelegített, forró,
6 megjegyzés:
Hétfőn készítettem el először ezt a receptet, bár igaz, kicsit variáltam rajta; aztán annyira bejött mindenkinek, hogy tegnap este ismét készítettem egyet. Gondolom, mondanom sem kell, hogy már csak majdnem negyede van meg. (:
Nálunk nagyon ízlik mindenkinek.
Nagyon örülök, hogy tetszett! :-)
Az egy doboz tejfölt meg tudnád adni grammban vagy milliliterben?
Köszönöm előre is.
175 gr-os kb.
Üdv!
Köszönöm.
Nincs mit!:-)
Megjegyzés küldése