2007. december 17., hétfő

Svájci omlós almatorta

Svájci omlós almatorta

Hozzávalók:

2.5 dl liszt
75 ml cukor
12 dkg Ráma margarin
egy csipet só
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

50 dkg szeletelt alma
cukor, fahéj ízlés szerint

1 doboz tejföl
125 ml cukor
2 db tojás
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja

Tetejére:

szeletelt mandula, vagy darabolt dió, mogyoró

Elkészítés:

A tészta adalékait a robotgép spiráljával morzsalékosra keverjük, kikent, lisztezett tortaformába nyomkodjuk.
A szeletelt almát rátesszük, megszórjuk cukrozott fahéjjal.

A tojásokat a cukorral, majd a pudingporral, tejföllel, és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, s ráöntjük az almatöltelék tetejére.
Tetejét megszórjuk mandulával, vagy dióval, mogyoróval.

Előmelegített, forró, 200 °C - os sütőben sütjük, kb. 35 perc alatt készül el.

6 megjegyzés:

IsaBella írta...

Hétfőn készítettem el először ezt a receptet, bár igaz, kicsit variáltam rajta; aztán annyira bejött mindenkinek, hogy tegnap este ismét készítettem egyet. Gondolom, mondanom sem kell, hogy már csak majdnem negyede van meg. (:
Nálunk nagyon ízlik mindenkinek.

mariam írta...

Nagyon örülök, hogy tetszett! :-)

Névtelen írta...

Az egy doboz tejfölt meg tudnád adni grammban vagy milliliterben?
Köszönöm előre is.

mariam írta...

175 gr-os kb.
Üdv!

Névtelen írta...

Köszönöm.

mariam írta...

Nincs mit!:-)