2007. december 1., szombat

Sacher torta



Sacher torta

Hozzávalók:

12 dkg csokoládé bevonó
12 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
6 db tojás
16 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
3 dkg tortabevonó csokoládé

sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A tésztához megolvasztjuk a csokoládét, a puha vajjal és a porcukorral habosra keverjük. Egymás után hozzáadjuk a tojások sárgáit.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a két masszát összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet.

A tortaforma alját kikenjük, sütőpapírt teszünk rá, azt is megkenjük, s így öntjük bele a tésztát. Előmelegített sütőben, nem túl erős hőmérsékleten sütjük.

A tortát két lapra szeljük, megkenjük átpasszírozott baracklekvárral. Valamennyi lekvárt felmelegítünk, megkenjük vele a torta tetejét és oldalát, majd bevonjuk csokimázzal.

Nincsenek megjegyzések: