
Rigó Jancsi- torta
A " Rigó Jancsi" közismert és kedvelt sütemény, nevét a híres cigányprímásról, Rigó Jánosról kapta, számos változata ismert Magyarországon.
10 dkg sárgabarack lekvár
4 - 5 evőkanál narancslikőr
4 evőkanál kakaópor
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál olaj
cukrozott cseresznye (vagy meggy)
A zselatint beáztatjuk fél dl vízbe.
A zselatint a narancslikőrrel lassú tűzön feloldjuk, kevés tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.
A lapokat megtöltjük a krémmel, a harmadik lapot úgy tesszük a tetejére, hogy a lekváros fele legyen felül.
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és egyenletesen bevonjuk vele a tortát, az oldalát is.
A maradék tejszínt is felverjük, s a tortára habrózsákat nyomunk habzsákkal.
Cukrozott cseresznyével, vagy meggyel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése