2007. december 11., kedd

Philadelphia torta


Philadelphia torta

Hozzávalók:

20 dkg babapiskóta
12 dkg vaj
20 dkg Philadelphia krémsajt (vagy natúr krémtúró )
12 dkg cukor

1 csomag citromízű zselépor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

5 dl habtejszín

Elkészítés:

A babapiskótát ledaráljuk, vagy zacskóba téve sodrófával összemorzsoljuk. A vajat felolvasztjuk, a piskótával eldolgozzuk, és a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.

A zseléport vízzel, lassú lángon, kevergetve feloldjuk.

A krémsajtot a cukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük óvatosan a langyos zselét. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe, majd a tésztára öntjük.

Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Nincsenek megjegyzések: