
Philadelphia torta
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
12 dkg vaj
20 dkg Philadelphia krémsajt (vagy natúr krémtúró )
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
5 dl habtejszín
Elkészítés:
A babapiskótát ledaráljuk, vagy zacskóba téve sodrófával összemorzsoljuk. A vajat felolvasztjuk, a piskótával eldolgozzuk, és a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
A zseléport vízzel, lassú lángon, kevergetve feloldjuk.
A krémsajtot a cukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük óvatosan a langyos zselét. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe, majd a tésztára öntjük.
Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése