2007. december 18., kedd

Ünnepi mogyorótorta


Ünnepi mogyorótorta

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
5 tojás
10 dkg liszt
½ sütőpor
15 dkg darált mogyoró

Töltelék:

4 dl tej
1 csomag mogyoró ízű pudingpor
1 evőkanál kakaópor
10 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
15 dkg meggylekvár/ vagy más pikáns lekvár

Díszítés: darabolt mogyoró

Elkészítés:

A margarint habosra kavarjuk csipetnyi sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, majd belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, a mogyorót, végül a fehérjék keményre vert habját.

Előmelegített sütőben, papírral bélelt formában, 190 °C – on, kb. 50 perc alatt kisütjük. Rácson hűtjük ki, és félbevágjuk.

A pudingport elkeverjük a kakaóporral, s a tejjel és a cukorral a szokásos módon felfőzzük, időnként megkeverve kihűtjük.
A margarint habosra keverjük, elegyítjük a pudingos krémmel.

A lekvárt felforrósítjuk, szitán átszűrjük.

A krém 2/3-ad része az alsó lapra kerül, erre kenjük a lekvárt.

A tortát a maradék krémmel vonjuk be, s díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: