
Mogyorós-nugátos torta
6 tojás
20 dkg cukor
10 dkg darált mogyoró
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
3 -5 evőkanál cukor
5 dkg darált mogyoró
7 dkg vaj
10 dkg mogyorós nugát
1 evőkanál porcukor
A tojásokat 4 evőkanál forró vízzel habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, és a mogyorót.
Előmelegített sütőben,
Rácson hűtsük ki a lapot.
A mogyorós nugátot a tortabevonóval vízfürdőben felolvasztjuk, lehűtjük, elkeverjük a pudingos krém kétharmadával.
A maradék krémbe a porcukrot és a darált mogyorót keverjük.
Az alsó lapot megkenjük a darált mogyorós nugát krémmel, rátesszük a következő lapot, s erre jön a nugátos krém kétharmad része.
Lefedjük a harmadik lappal, és a torta tetejére kenjük a maradék egyharmad rész nugátos krémet.
Hűtőben jól megdermesztjük.
2 megjegyzés:
Köszönöm a receptet,gy esküvői vacsorára sütöttem meg,és a párnak nagyon ízlett. :-)Bátran ajánlom másoknak is
Nagyon örülök, hogy meg voltatok elégedve a recepttel, a többi már a Te érdemed! :-)
Megjegyzés küldése